HomeActiviteitenUitwisseling

Uitwisseling

Internationaal Erasmusproject

In schooljaar 2015-2016 starten we met het Erasmusproject. Een Erasmusproject is een internationaal uitwisselingsprogramma waarbij het Augustinianum samenwerkt met scholen in Xanten (Duitsland) en Bavay (Frankrijk). Het project duurt 2 schooljaren, waarbij in totaal 4 uitwisselingen plaats zullen vinden. Een van de uitwisselingen zal plaatsvinden in Eindhoven in het najaar van 2016, waarbij we de gezinnen waarvan de leerlingen deelnemen, willen vragen om als gastgezin te fungeren voor 2 buitenlandse gasten.

Eerste uitwisselingsweek

De eerste uitwisselingsweek zal plaatsvinden in week 40 (28 september t/m 2 oktober 2015) in Bavay. Tijdens de uitwisselingsweek zullen de leerlingen verblijven in gastgezinnen en deelnemen aan een aantal activiteiten, die zowel op school als daarbuiten plaatsvinden rond een centraal thema.

Doel van de uitwisseling 

Het doel van de uitwisseling is leerlingen kennis laten maken met leeftijdsgenoten in een ander land en ze in aanraking laten komen met andere gewoonten en gebruiken. De voertaal tijdens deze uitwisseling zal voornamelijk Engels zijn (want op deze wijze worden ook de Duitse en Franse leerlingen uitgedaagd), maar natuurlijk komt beheersing van Frans en Duits wel van pas.

Voorwaarden voor deelname

Aan het Erasmusproject zijn geen verdere kosten verbonden. Er zijn echter maar 10 plaatsen beschikbaar en de leerlingen (2e klassers in schooljaar 2015-2016) moeten voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Geen onvoldoendes op het overgangsrapport van klas 1 naar 2
  • Redelijke beheersing van Engelse taal
  • Toestemming van ouders/verzorgers
  • Bereid zijn om 2 gasten te ontvangen in het najaar van 201

Procedure voor deelname

  • Inschrijven vóór de aangegeven datum (in schooljaar 2015-2016 voor 17-09)
  • organiserende docenten controleren of voldaan is aan de gestelde voorwaarden
  • Per klas kan maximaal 1 jongen en 1 meisje deelnemen
  • Bij meerdere geschikte kandidaten in een klas wordt er eerst bij de mentor van vorig jaar geïnformeerd, daarna indien nodig wordt er geloot.

Maarten Kemperman en Rachel Faessen


DSC05759.jpg
DSC05781.jpg