HomeGroep 8Kennismaken

Kennismaken met het Augustinianum

Voor aanstaande leerlingen van het Augustinianum zijn er veel mogelijkheden om met de school kennis te maken. Kijk hieronder voor een overzicht van alles wat je kunt ondernemen om het Aug beter te leren kennen.

Brugklasbenodigdheden

schoolspullen
Iedere leerling krijgt alle gratis leermiddelen thuisgestuurd via Vandijk.nl en via VOwebshop.nl. 
Rekenmachine en tekendoos dienen besteld te worden bij CIVO. Deze worden gebruikt tot en met de derde klas.
Verder is elke leerling verplicht het Aug-gymset aan te schaffen bij Akwi Sport, Tongelresestraat 266, Eindhoven (tel. 040-2451893). Deze gymset bestaat uit 2 polo’s of t-shirts met logo en 1 short.
Ook dienen voor de gymlessen twee paar gymschoenen aangeschaft te worden: een paar voor binnen en een paar voor buiten.
 
Wil je alvast weten wat je nog meer nodig hebt in de brugklas, bekijk dan hier het overzicht van benodigdheden per vak.

Digitaal versterkt onderwijs: de iPad in de les

iPad in de les

Leerlingen op het Augustinianum gebruiken, naast boeken en werkschriften, een iPad in de les. De iPad wordt op verschillende manieren ingezet: als instrument om didactisch te verdiepen, verbreden en ondersteunen, als alternatief voor papieren boeken en schriften, als tool om activerende werkvormen in te zetten, voor het geven van feedback etc. etc. De inzet verschilt per vak en per leerjaar. De iPad is uitdrukkelijk bedoeld als middel en vormt geen doel op zich, het vergroot de mogelijkheden van de docent om effectief en aantrekkelijk onderwijs te geven.

 

De aankoop van een iPad is niet verplicht. Wij vragen ouders dit apparaat op vrijwillige basis aan te schaffen. Er is overigens gekozen voor de iPad omdat deze veel mogelijkheden biedt, stabiel is en een schoolcarrière lang mee kan. Andere devices (laptop, ander merk tablet) zijn niet toegestaan in de les omdat het beheer van applicaties en de controle op het gebruik anders niet te handhaven zijn.

 

Het is mogelijk om de iPad aan te schaffen via de speciale Augustinianum webshop van Studywise. De apparaten worden hier tegen iets lagere prijzen verkocht dan in de winkel en ook kunt u hier een verzekeringspakket afsluiten. De prijzen zijn afhankelijk van het model en opslagcapaciteit. Leerlingen die in het nieuwe schooljaar starten in klas 1 ontvangen ruim voor de zomervakantie informatie over de aanschaf (via Studywise en de aandachtspunten bij het zelf aanschaffen). Voor meer (technische) informatie kunt u contact opnemen met Remco Poulus, ICT-coördinator (r.poulus@augustinianum.nl).

Kennismakingsmiddag 20 juni 2018

Op 20 juni kunnen onze nieuwe brugklassers voor schooljaar 2018-2019 kennismaken met hun nieuwe klasgenoten en hun mentor. Meer informatie vind je hier tegen die tijd. Houd deze pagina dus goed in de gaten. 

Acht op Aug

Jaarlijks tussen september en januari kunnen basisscholen met hun groep 8 onze school bezoeken. Ze maken praktijk- en theorielesjes mee, een leswisseling en een pauze. Ook jij kunt met je klas het Augustinianum komen bezoeken. Vraag ernaar bij je juf of meester.
Je kunt de folder hiernaast bekijken.

Proeflessen februari 2018

Twee jongens tijdens proefles Augustinianum

Op 21 februari zijn er van 14.30-16.30 uur proeflessen geweest op onze school.