HomeLeerlingenOns talent 2016-2017

Ons talent 2016-2017

Augustinianumtalent in de schijnwerpers

Op deze pagina willen we het Talent dat zo veelvuldig aanwezig is op het Augustinianum in het zonnetje zetten. Of het nu gaat om mooie, leuke filmpjes die gemaakt zijn voor ckv, een gedicht dat bekroond wordt bij Nederlands, een heuse uitvinding bij 'het beste idee van ANW ', het kan allemaal een plaatsje krijgen op deze pagina. Want wij zijn trots op alle Augustinianum Talenten!

Natuurkunde Olympiade Junior

download

Ook dit jaar hebben we met het Aug meegedaan aan de Junior Olympiade met alle 3e klassen. Er zijn drie van onze leerlingen doorgegaan naar de regionale ronde. Bij deze ronde is het Tim Pansters gelukt om als eerste te eindigen. Ook Tristan Ubbens mag door naar de finale. In de finale zullen Tim en Tristan met de andere 30 beste leerlingen van Nederland strijden om de eerste plaats.

We wensen deze leerlingen veel succes en plezier.

Smooth landing

screenshot

In de brugklas wordt op 6 juli het project smooth landing weer afgesloten met het lanceren van alle zelf ontworpen shuttles uit het raam van de proefwerkzolder. In aanloop daar naar toe worden de shuttles thuis al volop getest. Hierbij alvast een still van het mooiste filmpje tot nu toe, van Michelle Poelman uit G1b. 

Bekijk het filmpje.

Update Bram Verkuilen op weg naar de top

Bram ZNK juni 2017

UPDATE: Bram Verkuijlen in Nederlandse Jeugd en Junioren kampioenschappen (NJJK)

Bram heeft van 15 tot en met 18 juni deel mogen nemen aan de Nederlandse Jeugd en Junioren kampioenschappen.

Hij mocht hier op 12 individuele afstanden en 1 estafette meedoen. Dit betekende dat hij per dag 3 tot 4 afstanden moest zwemmen.

's Morgens was hij regelmatig al om 7 uur in het zwembad aanwezig. Voor iedere afstand ging Bram van start met 1km inzwemmen, vervolgens werd de wedstrijd gezwommen en deze werd afgesloten met 800 meter uitzwemmen.

Indien er voldoende tijd tussen de wedstrijden was ging Bram naar huis om te eten en te rusten om op tijd weer terug te zijn voor het volgende programma.

 

Dit toernooi was weer een hele ervaring. Bram heeft goed gepresteerd op de NJJK.

Hij is 9 keer in de top 20 geëindigd waarvan 3 top 10 klasseringen. 

Met als kers op de taart op de laatste dag een zilveren medaille op de 200 meter rugslag.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

Op 20 en 21 mei en 27 en 28 mei 2017 zijn in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion de RZK Regio Zuid lange baan gehouden voor de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. Bram had voor deze grote wedstrijd op 13 individuele afstanden de limiet gehaald en was ook nog ingedeeld om een estafette te zwemmen.

 

Op zaterdag 20 mei was de eerste afstand de 200m rugslag en de eerste klap is een daalder waard moet Bram gedacht hebben. In een supertijd van 2.28.44, een verbetering van zijn oude persoonlijk record (pr) met maar liefst 10 seconden, zwom hij naar de overwinning en zijn eerste gouden medaille! Bram is met zijn eindtijd zelfs opgeklommen naar de 1e plaats op deze afstand op de nationale ranglijst, een geweldige prestatie.

Na deze inspanning volgde nog de 50m vrije slag en 200m wisselslag maar helaas lukte het Bram niet om op deze afstanden zijn huidige pr’s te verbeteren.

Op zondag 21 mei wederom 3 afstanden te zwemmen voor Bram: de 100m vlinderslag, de 50m schoolslag en de 200m vrije slag waarbij hij op alle 3 de afstanden pr’s verbeterde.

 

Zaterdag 27 mei, start van het 2e weekend RZK met 3 afstanden op het programma.

Als eerste de 400m vrije slag, een 5e plaats in een tijd van 4.59.08, een verbetering van zijn pr met 9 seconden. Vervolgens de 100m schoolslag, ook hier een 5e plaats in een tijd van 1.24.11, een pr verbetering en met deze tijd heeft Bram ook nog een limiet weten te behalen voor het aanstaande Nederlands Junioren en Jeugdkampioenschap.

Als laatste afstand de 50m rugslag en dit werd een hele spannende strijd tussen Bram en Luuk van Rooij, zijn teamgenoot bij PSV Zwemmen. Het was ontzettend spannend tot de laatste centimeters maar met een verschil van 0.19 seconden wist Luuk de snelste tijd neer te zetten, Luuk 0.33.06 (goud) en Bram 0.33.25 (zilver).

Zondag 28 mei, de laatste dag met niet minder dan 5 afstanden voor Bram op het programma.

Deze dag begon al om 10.30 met meteen een zware afstand de 400m wisselslag welke voor Bram resulteerde in een 8e plaats. Daarna de 100m vrije slag en helaas verliep deze niet volgens plan. Bram werd 2e maar werd na de race gediskwalificeerd wegens een ongeoorloofde lichaamsbeweging tijdens de startprocedure.

Afstand 3 was de 100m rugslag en net zoals de 200m rugslag was dit rugnummer een kolfje naar zijn hand. Met een hele scherpe tijd van 1.09.77 tikte Bram als eerste aan, zijn 2e gouden medaille en ook op deze afstand daarmee Regionaal Kampioen regio Zuid.

Tot slot rond de klok van 17.30u de laatste afstand het RZK 2017 en van deze hete voorjaarsdag, een estafette, de 4 x 100m vrije slag. Samen met PSV teamgenoten Luuk van Rooij, Pieter Wisse en Lucas Peters vormde hij team PSV 1. Met een tijd van 4.06.37 en een voorsprong van ruim 11 seconden op team PSV 2 behaalden ze de 1e plaats en werden Regionaal Kampioen regio Zuid.

 

Bram heeft het weer prima gedaan met als resultaat 3 gouden en 1 zilveren medaille en weer blijkt de rugslag zijn favoriete zwemslag te zijn. Een prima generale voor de komende Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen die ook in Eindhoven gezwommen gaan worden en wel van donderdag 15 t/m zondag 18 juni 2017. Voor dit NK heeft Bram zich voor 12 individuele afstanden weten te kwalificeren, gaat hij een estafette zwemmen en ook hier zal hij er vol voor gaan.

 

We wensen Bram heel veel plezier en succes toe!

Muizenvalrace: de top 3

1e plaats

In de gymnasium brugklassen heeft een wedstrijd muizenvalrace plaatsgevonden. De leerlingen moesten een auto bedenken en bouwen die op de kracht van een gespannen muizenval zo ver mogelijk vooruit kan komen.

Hieronder de winnaars:

1: Juultje Heerdink en Loïs Manders uit G1c met 12,62 meter

2: Rudolph Laimböck en Ivo van der Grinten uit G1a met 7,20 meter

3: Kai Crego Calama en Pelle Mutsaers uit G1b met 6,80 meter

demonstratie
podium

Bram Verkuijlen Brabants Kampioen

Bram Verkuijlen Brabants Kampioen op onderdelen zwemmen.

De afgelopen twee weekenden heeft Bram Verkuijlen uit Hv1d prachtige resultaten behaald op de Brabantse kampioenschappen zwemmen. 

Met name op diverse afstanden rugslag blinkt Bram uit en mag hij zich maar liefst drie keer Brabants kampioen noemen. 

Hieronder zijn behaalde resultaten:

Rugslag 50m, 100m en 200m: 3x goud en dus 3x Brabants kampioen.

Schoolslag 100m: zilver.

Schoolslag 200m: brons

Vrije slag 100m: brons.

Bram heeft zich voor maar liefst tien(!)  afstanden geplaatst voor de Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen, te weten  voor de onderdelen vrije slag, rugslag, schoolslag en wisselslag.

De NJJK zal gehouden worden van 26 t/m 29 januari in het Pieter vd Hoogenband zwemstadion in Eindhoven.

bram verkuijlen
verkuijlen, bram zwemmedailles
verkuijlen, bram medailles

Olympiaden Grieks en Latijn

Logo Klassieke Olympiaden (klein)

2016 11 17 Vóór de herfstvakantie namen de leerlingen van 5-gymnasium deel aan de voorrondes van de Klassieke Olympiaden Latijn en Grieks. Pittige vragen over een onbekend stukje Latijn of Grieks, waarbij de leerlingen werden getest op hun grammaticale en culturele kennis. 

Eén leerling heeft zowel bij de voorronde Latijn als bij Grieks genoeg punten behaald om door te stromen naar de tweede ronde: Fleur van den Heuvel (V5). Fleur heeft zelfs een gedeelde eerste plaats gehaald bij de voorronde Grieks! Gefeliciteerd met deze topprestatie. In januari wacht de tweede ronde, dus wordt vervolgd.

002
P1060842.jpg
DSC_1184.jpg