HomeLeerlingenOns talent 2017-2018

Ons talent 2017-2018

Medailleregen op BWK voor Bram Verkuijlen

bram verkuijlen BWK november 2017

Op 11 & 12 en 18 & 19 november jl. zijn in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion de Brabantse Winter Kampioenschappen 2017 gezwommen en Bram, lid van PSV Zwemmen, heeft zich tijdens deze 2 weekenden weer van zijn beste kant laten zien.

Verspreid over deze 4 dagen heeft Bram 12 individuele afstanden en 2 estafette's gezwommen en een duidelijk visitekaartje afgegeven voor de komende Nederlandse Jeugd en Junioren Kampioenschappen welke gehouden worden van 14 t/m 17 december in het welbekende zwemstadion in Eindhoven.

De 'oogst' van 4 dagen topsport mag gezien worden, Bram behaalde 4x goud (Brabants Kampioen op de 100m rug, de 200m rug, de 4x100m wissel estafette en de 4x100m vrij estafette), 4x zilver en 1x brons. Daarnaast wist hij ook 3x 4e, 1x 5e en 1x 8e te worden en heeft hij op 11 individuele afstanden (van de 12!) zijn persoonlijk record weten te verbeteren, een geweldige prestatie!

Tenslotte werden op de beide estafette afstanden door het kwartet met Bram ook nog eens de Brabantse records bemachtigd en dat maakte het feest helemaal compleet.

 

De goede prestaties van Bram en ook die van zijn PSV zwemmaatjes zijn bij de KNZB niet onopgemerkt gebleven en ze zijn inmiddels uitgenodigd om deel te nemen aan het KNZB+ programma voor jonge talenten. Dit programma beoogt om talentvolle junioren zwemmers naast het clubprogramma extra hoogwaardige en leerzame activiteiten te bieden om zodoende hun sportieve en persoonlijke ontwikkeling positief te beïnvloeden. Deze trainingen staan onder leiding van KNZB coach Bibi Gulikers van het Regionaal Training Centrum Eindhoven en worden gegeven in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion.

Bram Verkuijlen (A2c) schittert in zwemcompetitie

bram verkuijlen

PSV Zwemmen, de nieuwe Nederlandse Estafette Kampioenen 2017 junioren 2 en later!

Op zondagmorgen 24 september zijn in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion de Nederlandse Estafette kampioenschappen gezwommen. Het team van PSV Zwemmen junioren 2 bestaande uit Pieter Wisse, Luuk van Rooij, Bram Verkuijlen (A2c), David Groenewegen en Chris Verhoeven (vlnr) waren oppermachtig in het 25m bad. In wisselende samenstelling wisten ze alle 4 de afstanden (100 school, 100 rug, 100 vrij en 100 wissel) te winnen en tevens hebben ze op alle 4 de afstanden een nieuw Brabants record gezwommen. Super gedaan jongens, apetrots op onze kampioenen!!

Pieter de Groof overhandigt de fakkel

IMG 7991

Pieter mocht op 18 september de Koningsfakkel overhandigen aan burgemeester Jorritsma en aan de veteranen. Echt een erebaantje!

Hij mocht vanaf het podium samen met hen het defilé bekijken. En was zo onderdeel van de ceremonie.

Een mooi avontuur voor Pieter in Bayeux, met een prachtige afsluiter.

IMG 8030

Pieter de Groof naar Bayeux

luxP2 Fotor Collage

Pieter de Groof zit in vwo 4 en heeft begin september een wielerwedstrijd gereden in Luxemburg. Hieronder een verslag van zijn moeder die tevens verzorger van de ploeg is.

Pieter de Groof in het ‘20e Criterium Européen des Jeunes’ een driedaagse wielerwedstrijd in Luxemburg op 1, 2 en 3 september.

Met het District ZON (Zuid Oost Nederland) met 5 nieuwelingen: Pieter (TML Dommelstreek), Joep, Jochem (beide van TWC Pijnenburg), Huub en Kinley (beide van Het Snelle Wiel). Met ploegleider Tom, mecanicien Peter en ik als verzorger mee.

Vrijdagochtend vertrokken we met de bus van TML Dommelstreek naar Luxemburg. We verbleven daar in een jeugdhotel, midden in de prachtige stad Luxemburg.

De start van de eerste wedstrijd was om 17.00 uur in het plaatsje Alzingen. 83 km, met een klim van 5,6%, 5 doorkomsten, 150 jongens aan de start. Pieter had er zin in!

Pieter heeft zich prima staande gehouden deze wedstrijd, netjes in het grote peloton. Kwam als 32e over de streep, 6 sec. na de winnaar. Door 2 flinke valpartijen en omdat het gewoon erg zwaar was finishten er maar 85 renners deze dag! Ook van ons waren er 3 niet gefinisht doordat ze te veel op achterstand reden.

Dag 2 begon met lang wachten, de wedstrijd zou pas om 15.00 uur beginnen. Dus lui op bed blijven hangen de hele ochtend!

Vandaag stond er een hele zware wedstrijd op het programma, alle 150 jongens mochten weer van start. 62 km, maar een klim van 10% erin en die moest 9 keer beklommen worden!! Een relatief korte ronde waardoor tijd om te herstellen in de afdaling ook net te kort was. Bij de start stond de jongens een fikse bui de te wachten. Het regende even heel erg hard! Waardoor het dalen bij de meeste renners ook niet meer zo vol vertrouwen ging op de natte wegen. Pieter verloor op een gegeven moment de aansluiting met het peloton, moeizaam knokte hij zich elke ronde op de steile klim naar boven. Hij zou de finish hebben gehaald als niet…… Ik had alle jongens ondertussen al bij me staan, al uit de wedstrijd gehaald, op een te grote achterstand van de kop van de wedstrijd! Toen er een ploegleidersauto langs reed en de man riep: ’Pieter staat met kapotte fiets om de hoek!’ Vlug naar beneden en jawel, zijn fiets werd al op onze ploegleidersauto geladen, padje afgebroken! Derailleur in de spaken! Einde wedstrijd! Pieter vertelde me later dat hij zelf nooit zou zijn afgestapt, nooit! Maar toen zijn fiets kapot ging hij toch wel een heel klein beetje blij was dat hij de laatste 2 keer niet meer de klim op hoefde!! Zo zwaar! Er finishte die dag maar 49 renners van de 150!! Maar helaas ook voor Pieter was er dus nu geen algemeen klassement meer, alleen maar dag uitslagen. Peter had gelukkig voldoende materiaal bij zich, de fiets kon gemaakt worden! Fijn!

Zondag, de laatste dag alweer. Start om 13.00 uur in Mamer, wedstrijd van 72 km met een simpel klimmetje van 3,6%! De sfeer was goed, de zon scheen en ze hadden er zin in! Andy Schleck gaf het startsein en jawel, vandaag bleven er 4 van de 5 in het peloton. Pieter deed het geweldig, er waren 2 Denen weg en een groepje van 5 daarachter, maar daarachter heeft Pieter nog geprobeerd weg te komen samen met de Kampioen van Luxemburg. Maar werden helaas terug gepakt.

Moraal was weer goed na de loodzware dag van zaterdag! Pieter finishte als 25e! Bravo!!

Bij het uitfietsen bleven de jongens lang weg, gezellig kletsend kwamen ze weer terug, hadden voor de lol nog een rondje gefietst!! De zaterdag was vergeten en alleen de blije gedachten van een sportief weekend en kameraadschap bleven over!

luxP3 Fotor Collage
luxP2 Fotor Collage