Aug in Van Abbe

17 mei 2017
Marcel de Buck_Van Abbe_Radically Mine-7663.jpg

We mogen weer trots zijn op onze KUBV-leerlingen. Marleen Hartjes (Van Abbemuseum) vroeg wat er in ons water zit, want dit jaar waren er wederom geweldige kunstwerken gemaakt door de Aug-leerlingen.

Maar liefst 2 weken waren de werken te zien in het Van Abbemuseum. Elke leerling staat met zijn/haar werk en verhaal in een catalogus. 

Als kers op taart, werd er een selectie gemaakt van de beste kunstwerken.

Kunstbende

Jury-leden van de Kunstbende hebben 5 kunstwerken uitgekozen om mee te nemen naar de voorronde van de landelijke Kunstbende-wedstrijd.
Op zondag 30 april vond de regiofinale van de Kunstbende plaats. Hun werk werd tijdelijk uit de tentoonstelling gehaald voor de finale in de Effenaar en daarna weer opnieuw geïnstalleerd. De gelukkigen waren Daan Verbakel en Marijne van de Horst, 3 leerlingen van andere scholen waren ook genomineerd.

Publieksprijs
Elke bezoeker kon zijn/haar stem uitbrengen voor het meest favoriete kunstwerk.  De winnaar wint naast eeuwige roem, een solopresentatie tijdens de Young Art Night (museumnacht) in september en krijgt een Young Art Crowd lidmaatschap, waarmee je onbeperkt naar het museum kunt komen en toegang krijgt tot speciale events. Met trots mogen we vermelden dat Katinka Scheepers uit havo 5 heeft de meeste stemmen gekregen voor de publieksprijs!

Credit line: Archieven Van Abbemuseum, Eindhoven

Foto: Marcel de Buck

Zie ook het fotoalbum

Op de foto: Katinka legt haar werk uit aan Niel van Beek (Aug)