HomeNieuwsNieuwsberichtenMeet the Boss 2018

Meet the Boss 2018

13 maart 2018
DSC_0336.jpg

Net als alle voorgaande jaren was ook dit jaar het Engelse Meet The Boss debat een spannende, enerverende gebeurtenis. We vertrokken dit jaar met een erg kleine club (14 debaters i.p.v de gebruikelijke 25+), omdat de wedstrijd midden in onze SE/proefwerkweek 2 viel, maar dat maakte de kwaliteit van de groep niet minder.

Toen we om half twee als eerste aanjager (Emiel van Goyvaert) tegen het Heerbeeck College mochten beginnen met de stelling 'Self driving cars are the solution to all traffic jams' zat de vaart er goed in. En ofschoon de school die rechters leverde ‘en masse’ tegen ons stemde, hadden we goed gepresteerd. Zonder rusten moesten we door naar het tweede debat tegen het Frits Philips Lyceum ('Without a Digital Skills Certificate you should not be allowed to access the Internet') met als aanjager Sep Wittenbols. De club kwam nu helemaal los en met de vele argumenten leek het alsof het een gewonnen race was. Gelukkig konden we daarna een debat 'rusten', omdat we als rechters mochten optreden.

In het persoonlijk debat met The Boss (CEO van ASML) deden onze leerlingen ook individueel erg hun best en Sam de Laats afsluiter van zijn argument “and then people can fornicate!” veroorzaakte alleen bij mij een hoestbui omdat ik me verslikte van de schrik. Hoogstwaarschijnlijk heb ik hem verkeerd verstaan.

Na lang beraad kwam de uitslag. De jury had het erg moeilijk gehad en met 1 punt verschil won het Heerbeeck College van ons. Dit was gebaseerd op het idee dat het Heerbeeck enthousiaster overkwam. Mijn collega van die school was zo verbaasd dat ze luid tegen mij zei: “Miracles never cease to exist…….”

Maar wij kregen de prijs voor Best Debater en die ging naar Sam de Laat. Hij greep bij de uitreiking nog even de kans om zijn team in de schijnwerpers te zetten en te bedanken. The right debating attitude!

En natuurlijk had mevrouw Paulij daarna weer voor frietjes en snacks gezorgd, dus onder het genot van wat vettigheid werd deze mooie ervaring nogmaals doorgenomen.

Toen ik met de Duitse Boss naar buiten liep zei hij “Next year” en ja, volgend jaar gaan we er weer met veel enthousiasme tegenaan.

Mevr de Rochemont