HomeOver onsHet Augustinianum

Het Augustinianum

Het Augustinianum is een kleinschalige school voor gymnasium, atheneum en havo met een gemoedelijke en vriendelijke sfeer. De school trekt leerlingen uit Eindhoven en vooral ook uit de directe omgeving. Een goede persoonlijke begeleiding en veel culturele activiteiten met toneel, sport en muziek zijn ook opvallende kenmerken.

Opening Augstinianum - 1.jpg

Het Augustinianum vindt het bereiken van een goed niveau belangrijk. Er is een uitgebreid systeem van leerlingbegeleiding, waarbij behalve mentoren en counselors, ook vertrouwensleerlingen en brugwachters zijn ingezet. Daarnaast biedt de school een ruim aanbod van buitenlesactiviteiten en lesgerelateerde activiteiten: culturele uitwisselingen met een partnerschool in Xanten, toneel- en theaterprojecten en (pop)muziekbands.

 

Naast goed onderwijs in de klas hebben we ook veel buitenlesactiviteiten die een belangrijke aanvulling vormen op wat je in de klas leert. We besteden bijvoorbeeld veel aandacht aan muziek (Augpop) toneel (dramalessen en toneelvoorstellingen) en sport (schoolbrede sportdagen en veel toernooien).