Sinds 1898 - Talent voelt zich thuis! lees meer

Dag van de Literatuur

Door: Fenja Schipper, V4b

Op donderdag 23 maart 2023 was de dag van de literatuur in de Doelen in Rotterdam. Met de boekenclub van onze school mochten wij dit evenement bezoeken. We spraken af op station Eindhoven centraal en gingen van daaruit met zijn negenen met de trein naar Rotterdam. In de trein hebben we onder andere het boek besproken dat we voor die dag hadden gelezen: De Zeven Echtgenoten van Evelyn Hugo van Taylor Jenkins Reid. 

Toen we aankwamen op station Rotterdam was het nog zo'n vijf minuten lopen naar de Doelen. We kwamen aan en gingen meteen door naar het eerste programmapunt. Er waren elke keer een paar blokken tegelijk, met drie literaire optredens. Ons eerste blok bestond uit Abdelkader Benali, die een klein stukje voorlas uit zijn boek Paradijsvogel boven de Hoge woerd, de literaire boyband, die een muzikaal optreden verzorgde, en Niña Weijers, die een stukje poëzie voordroeg over verveling.

Het volgende blok waar we heen gingen was gevuld met onder andere Jaap Robben, die stukjes voorlas uit een paar van zijn werken, waaronder Biografie van een Vlieg, Faske, die muziek speelde die ons allemaal liet dansen, en Ingmar Heytze, die een paar gedichten voordroeg die zo snel gingen dat je nauwelijks kon knipperen of je had iets gemist.

Tussen de blokken door was er ook nog tijd om rond te kijken bij de kraampjes die in het gebouw stonden, waar je onder andere een doktersrecept voor boeken voorgeschreven kon krijgen, een rondje kon maken in een rolstoeltaxi, en natuurlijk veel boeken kon kopen.

In ons derde blok keken we naar Joost Omen, die een paar van zijn gedichten voordroeg, Nadine Rypkema, die ons meenam naar de wereld van haar muziek, en Aya Sabi, die een ontroerende brief aan een van haar personages voorlas.

Na het derde blok gingen de docent en twee van ons naar huis, om de trein te halen, en bleven we met zijn zessen over. Omdat we allemaal nog iets anders wilden zien, zijn we opgesplitst in drie groepen. Ik ging samen met Eefje naar een interview met Connie Palmen, Annejet van der Zijl en Jaap Robben, wat wij beiden een van de leukste voorlichtingen van de hele dag vonden.

Op de weg terug naar de anderen hadden we ook nog een vreemde ontmoeting die we beiden niet snel zullen vergeten. We stonden namelijk voor de lift, om naar beneden te gaan, toen we tegen elkaar zeiden dat we eigenlijk Splinter Chabot nog wel wilden ontmoeten, die ook aanwezig was. Net op dat moment gingen de liftdeuren open en wie stond daar? Splinter Chabot! Helaas lukte het hem niet de lift te stoppen voordat de deuren weer dicht gingen en hebben we hem niet kunnen spreken, maar het was wel toevallig!

Toen was het alweer tijd om te gaan en zijn we met zijn zessen nog even de stad in gegaan, dat was erg gezellig. Kortom, het was een hele leuke dag!


P.S.: zorg dat je elkaar niet kwijt raakt op het station ;-)

Uitslag landelijke wiskunde B-dag
Met een datateam bouw je aan een goede basis voor ...

Related Posts

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.augustinianum.nl/