Sinds 1898 - Talent voelt zich thuis! lees meer

Acht-plusklas

Sinds een aantal jaren werkt het Augustinianum met een acht-plusklas. Ook in schooljaar 2022-2023 bieden wij deze extra uitdaging aan groep 8-leerlingen met een vwo-advies (verkregen in groep 7). Ook kunnen de leerlingen alvast kennismaken met het middelbaar onderwijs, zodat de overgang van basisschool naar voortgezet onderwijs makkelijker verloopt.

De onderwijsinhoud van de acht-plusklas

De plusklas werkt thematisch. In de module werken alpha, bèta- en gammavakken samen en komen o.a. de vakken biologie, scheikunde, wiskunde en drama aan bod. Daarnaast worden er nog verschillende 'verrassingsvakken' aangeboden. Het is de bedoeling dat de leerlingen verschillende aspecten van bovengenoemde vakken ontdekken, gekoppeld aan het thema.

Wordt vanuit het talenonderwijs de taalontwikkeling extra gestimuleerd met uiteenlopende opdrachten en vraagstukken, de bètavakken appelleren voornamelijk op het analytisch denkvermogen. En tijdens de dramalessen zal aandacht worden besteed aan het bedenken van creatieve oplossingen en het leren presenteren van jezelf en van informatie. We vinden echter het hebben van spelplezier ook belangrijk. Het durven nemen van risico's, eens wat minder denken maar juist doen, kan voor begaafde leerlingen soms een hele uitdaging vormen.

Daarnaast is een dergelijke plusgroep een mooie gelegenheid om ontwikkelingsgelijken te ontmoeten en elkaar uit te dagen.

 Wat verwachten wij van de deelnemende kinderen

De opdrachten die de kinderen krijgen, zijn niet snel af te ronden en vragen dus om flink wat doorzettingsvermogen. Dit levert de leerlingen niet alleen een behoorlijke portie kennis op, maar er wordt ook ervaring opgedaan met de aanpak van ingewikkeldere vraagstukken. Hierbij vormt samenwerking natuurlijk een belangrijk aspect. Wij vinden het belangrijk dat leerlingen leren dat op elk niveau samenwerking leidt tot een win-win situatie (1 + 1 = 3 beginsel) en dat je in sommige gevallen niet de voortrekker bent, maar de laatste man.

 Organisatie

  • Het project start op dinsdag 8 november en duurt 12 weken;
  • de lessen zijn altijd op dinsdagochtend van 8.30 tot 10.00 uur;
  • de kinderen komen op eigen gelegenheid naar school;
  • er zijn geen kosten aan verbonden;
  • deelname is niet vrijblijvend; in principe maken kinderen na aanmelding het traject van 12 lessen af.

Extra uitdaging? 

Zit je in groep 8 en kun je er nog wel een extra uitdaging bij hebben? Laat je ouders en je meneer of juf dan het stuk hiernaast over onze acht-plusklas lezen en misschien zien we jou dan wel vanaf november 12 dinsdagochtenden op het Aug!

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie over de acht-plusklas kunt u contact opnemen met mevr. Loes Janssen, coördinator: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ook ouders die meer informatie wensen, kunnen bij haar terecht.

Aanmelden
Wilt u leerling(en) aanmelden? Dan dienen deze:

  • een ruim vwo-advies te hebben
  • één ochtend per week het reguliere basisschoolprogramma te kunnen missen
  • het Augustinianum te overwegen als toekomstige school

U kunt uw leerlingen aanmelden voor uiterlijk vrijdag 7 oktober 2022 een mail te sturen naar onze coördinator van de plusklassen, mevr. L. Janssen, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zij stuurt u vervolgens een aanmeldformulier en maakt de aanmelding in orde. 


Acht op Aug
Informatieavonden met minilessen

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.augustinianum.nl/