Sinds 1898 - Talent voelt zich thuis! lees meer

Acht-plusklas

Sinds een aantal jaren werkt het Augustinianum met een acht-plusklas. Ook in schooljaar 2021-2022 bieden wij deze extra uitdaging aan groep 8-leerlingen met een vwo-advies (verkregen in groep 7). Ook kunnen de leerlingen alvast kennismaken met het middelbaar onderwijs, zodat de overgang van basisschool naar voortgezet onderwijs makkelijker verloopt.

De onderwijsinhoud van de acht-plusklas

De plusklas werkt thematisch. In de module werken alpha, bèta- en gammavakken samen en komen o.a. de vakken biologie, scheikunde, wiskunde en drama aan bod. Daarnaast worden er nog verschillende 'verrassingsvakken' aangeboden. Het is de bedoeling dat de leerlingen verschillende aspecten van bovengenoemde vakken ontdekken, gekoppeld aan het thema.

Wordt vanuit het talenonderwijs de taalontwikkeling extra gestimuleerd met uiteenlopende opdrachten en vraagstukken, de bètavakken appelleren voornamelijk op het analytisch denkvermogen. En tijdens de dramalessen zal aandacht worden besteed aan het bedenken van creatieve oplossingen en het leren presenteren van jezelf en van informatie. We vinden echter het hebben van spelplezier ook belangrijk. Het durven nemen van risico's, eens wat minder denken maar juist doen, kan voor begaafde leerlingen soms een hele uitdaging vormen.

Daarnaast is een dergelijke plusgroep een mooie gelegenheid om ontwikkelingsgelijken te ontmoeten en elkaar uit te dagen.

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie over de acht-plusklas kunt u contact opnemen met mevr. Loes Janssen, coördinator: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ook ouders die meer informatie wensen, kunnen bij haar terecht.

Aanmelden
Wilt u leerling(en)  aanmelden? Dan dienen deze: 

  • een ruim vwo-advies te hebben
  • één ochtend per week het reguliere basisschoolprogramma te kunnen missen 
  • het Augustinianum te overwegen als toekomstige school
Verder is het de bedoeling dat (een van) de ouders/verzorgers op de eerste dag meekom(t)en; dan krijgen zij voorlichting over de plusklas.

U kunt uw leerlingen aanmelden door uiterlijk donderdag 7 oktober 2021 een mail te sturen naar onze coördinator van de plusklassen, mw. L. Janssen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zij zal u een aanmeldformulier sturen en de aanmelding in orde maken.

Wij willen alle basisscholen in de regio de mogelijkheid bieden leerlingen aan te melden. Daarom, en omdat wij in totaal voor maximaal 60 leerlingen plaats hebben, kunnen wij per school de plaatsing van slechts twee leerlingen echt garanderen. Wilt u toch meer leerlingen aanmelden, geef dan duidelijk aan welke twee leerlingen de voorkeur hebben.

Na aanmelding wordt er vanuit het Augustinianum contact met u opgenomen. Voor vragen en of opmerkingen kunt u gebruik maken van hetzelfde e-mailadres.

LET OP: Alleen de leerkracht van groep 8 of de directeur van de basisschool kan een leerling aanmelden voor de acht-plusklas.

Extra uitdaging? 

Zit je in groep 8 en kun je er nog wel een extra uitdaging bij hebben? Laat je ouders en je meneer of juf dan het stuk hiernaast over onze acht-plusklas lezen en misschien zien we jou dan wel vanaf november 12 dinsdagochtenden op het Aug!

Acht op Aug
Informatieavonden en minilessen

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.augustinianum.nl/