Sinds 1898 - Talent voelt zich thuis! lees meer

Acht-plusklas

Sinds een aantal jaren werkt het Augustinianum met een acht-plusklas. Ook in schooljaar 2019-2020 bieden wij deze extra uitdaging aan groep 8-leerlingen met een vwo-advies (verkregen in groep 7). Ook kunnen de leerlingen alvast kennismaken met het middelbaar onderwijs, zodat de overgang van basisschool naar voortgezet onderwijs makkelijker verloopt.

De onderwijsinhoud van de acht-plusklas

De plusklas werkt thematisch. In de module werken alpha, bèta- en gammavakken samen en komen o.a. de vakken biologie, scheikunde, wiskunde en drama aan bod. Daarnaast worden er nog verschillende 'verrassingsvakken' aangeboden. Het is de bedoeling dat de leerlingen verschillende aspecten van bovengenoemde vakken ontdekken, gekoppeld aan het thema.

Wordt vanuit het talenonderwijs de taalontwikkeling extra gestimuleerd met uiteenlopende opdrachten en vraagstukken, de bètavakken appelleren voornamelijk op het analytisch denkvermogen. En tijdens de dramalessen zal aandacht worden besteed aan het bedenken van creatieve oplossingen en het leren presenteren van jezelf en van informatie. We vinden echter het hebben van spelplezier ook belangrijk. Het durven nemen van risico's, eens wat minder denken maar juist doen, kan voor begaafde leerlingen soms een hele uitdaging vormen.

Daarnaast is een dergelijke plusgroep een mooie gelegenheid om ontwikkelingsgelijken te ontmoeten en elkaar uit te dagen.


Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie over de acht-plusklas kunt u contact opnemen met mevr. Loes Janssen, coördinator: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ook ouders die meer informatie wensen, kunnen bij haar terecht.

LET OP: Alleen de leerkracht van groep 8 of de directeur van de basisschool kan een leerling aanmelden voor de acht-plusklas.

Extra uitdaging? 

Zit je in groep 8 en kun je er nog wel een extra uitdaging bij hebben? Laat je ouders en je meneer of juf dan het stuk hiernaast over onze acht-plusklas lezen en misschien zien we jou dan wel vanaf volgend schooljaar 12 dinsdagochtenden op het Aug!

Acht op Aug
Informatieavonden en minilessen

Related Posts

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.augustinianum.nl/