Sinds 1898 - Talent voelt zich thuis! lees meer

Acht-plusklas

Sinds een aantal jaren werkt het Augustinianum met een acht-plusklas. Ook in schooljaar 2018-2019 bieden wij deze extra uitdaging aan groep 8-leerlingen met een vwo-advies (verkregen in groep 7). Ook kunnen de leerlingen alvast kennismaken met het middelbaar onderwijs, zodat de overgang van basisschool naar voortgezet onderwijs makkelijker verloopt.

De onderwijsinhoud van de acht-plusklas

In de plusklas komen met name de vakken Engels, biologie, scheikunde, wiskunde, drama en gym aan bod. Het is de bedoeling dat de leerlingen verschillende aspecten van bovengenoemde vakken ontdekken, gekoppeld aan een thema.

Wordt vanuit het talenonderwijs de taalontwikkeling extra gestimuleerd met uiteenlopende opdrachten en vraagstukken, de bètavakken appelleren voornamelijk op het analytisch denkvermogen. En tijdens de dramalessen zal aandacht worden besteed aan het bedenken van creatieve oplossingen en het leren presenteren van jezelf en van informatie. We vinden echter het hebben van spelplezier ook belangrijk. Het durven nemen van risico's, eens wat minder denken maar juist doen, kan voor begaafde leerlingen soms een hele uitdaging vormen.

Daarnaast is een dergelijke plusgroep een mooie gelegenheid om ontwikkelingsgelijken te ontmoeten en elkaar uit te dagen.


Meer informatie en aanmelden

Alle basisscholen in de regio zijn voor de zomervakantie geïnformeerd over de acht-plusklas.

Heeft uw school deze informatie niet ontvangen, en heeft u belangstelling voor de acht-plusklas, dan kunt u contact opnemen met mw. Loes Janssen, coördinator van de acht-plusklas: 040-2111069 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ook ouders die meer informatie wensen, kunnen bij mw. Janssen terecht.

LET OP: Alleen de leerkracht van groep 8 of de directeur van de basisschool kan een leerling aanmelden voor de acht-plusklas.

Extra uitdaging? 

Zit je in groep 8 en kun je er nog wel een extra uitdaging bij hebben? Laat je ouders en je meneer of juf dan het stuk hiernaast over onze acht-plusklas lezen en misschien zien we jou dan wel vanaf volgend schooljaar 12 dinsdagochtenden op het Aug!

Acht op Aug
Informatieavonden en minilessen

Related Posts