Sinds 1898 - Talent voelt zich thuis! lees meer

AchtPlus, plusklas Augustinianum

U kent ze vast wel, die leerlingen die zo gemakkelijk leren dat ze regelmatig uitdaging missen. Of juist onderpresteren, omdat ze zich vervelen in de klas. Voor die groep, de hoogbegaafde en de excellent presterende leerling, hebben wij op het Augustinianum een speciaal programma samengesteld. We noemen dit programma AchtPlus.

Ook in schooljaar 2023-2024 bieden wij deze extra uitdaging aan groep 8-leerlingen met een vwo-advies (verkregen in groep 7). Ook kunnen de leerlingen alvast kennismaken met het middelbaar onderwijs, zodat de overgang van basisschool naar voortgezet onderwijs makkelijker verloopt.

Wat doen we bij AchtPlus? 

De plusklas werkt thematisch. In modules werken alpha-, bèta- en gammavakken samen en komen o.a. de vakken biologie, Grieks, wiskunde en beeldende vorming aan bod. Het is de bedoeling dat de leerlingen verschillende aspecten van diverse vakken ontdekken. Vanuit het talenonderwijs wordt de taalontwikkeling extra gestimuleerd met uiteenlopende opdrachten en vraagstukken. Terwijl de bètavakken voornamelijk appelleren aan het analytisch denkvermogen.

Tijdens de lessen besteden we aandacht aan het bedenken van creatieve oplossingen en het leren presenteren van jezelf en van informatie. Spelplezier is echter ook belangrijk. Het durven nemen van risico's en eens wat minder denken maar juist doen, is voor deze leerlingen soms een hele uitdaging. Daarnaast is een dergelijke plusklas een mooie gelegenheid om ontwikkelingsgelijken te ontmoeten en elkaar uit te dagen.

 Voor wie is AchtPlus?

Voor leerlingen die u wilt aanmelden geldt dat zij:

  • hoogbegaafd en/of excellent presterend zijn en baat hebben bij een plusprogramma, zoals op het Augustinianum aangeboden wordt;
  • een vwo-advies moeten hebben;
  • één ochtend per week het reguliere basisschoolprogramma kunnen missen.

Wat verwachten wij van de deelnemende kinderen

De opdrachten die de kinderen krijgen, zijn niet snel af te ronden en vragen dus om flink wat doorzettingsvermogen. Dit levert de leerlingen niet alleen een behoorlijke portie kennis op, maar er wordt ook ervaring opgedaan met de aanpak van ingewikkeldere vraagstukken. Hierbij vormt samenwerking natuurlijk een belangrijk aspect. Wij vinden het belangrijk dat leerlingen leren dat op elk niveau samenwerking leidt tot een win-win situatie (1 + 1 = 3 beginsel) en dat je in sommige gevallen niet de voortrekker bent, maar de laatste man.

 Hoe ziet het traject eruit?

  • Het project start op dinsdag 24 oktober en duurt 12 weken.
  • De lessen zijn altijd op dinsdagochtend van 8.30 tot 10.00 uur.
  • De kinderen komen op eigen gelegenheid naar school.
  • Er zijn geen kosten aan verbonden.
  • Het is niet vrijblijvend; in principe maken de kinderen na aanmelding het traject van 12 lessen af.

Extra uitdaging? 

Zit je in groep 8 en kun je er nog wel een extra uitdaging bij hebben? Laat je ouders en je meneer of juf dan het stuk hiernaast over onze acht-plusklas lezen en misschien zien we jou dan wel vanaf november 12 dinsdagochtenden op het Aug!

Meer informatie en aanmelden

U kunt uw leerlingen aanmelden door uiterlijk vrijdag 29 september 2023 een mail te sturen naar onze coördinator van de plusklassen, mevr. Loes Janssen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U krijgt vervolgens een aanmeldformulier toegestuurd waarmee u één of meerdere leerlingen kunt aanmelden.

Wij willen alle basisscholen in de regio de mogelijkheid bieden leerlingen aan te melden. Daarom kunnen wij per school de plaatsing van slechts 2 leerlingen garanderen. Op het aanmeldformulier heeft u de mogelijkheid om meer namen op te geven. Aangezien er zo'n 60 leerlingen geplaatst kunnen worden, is een loting per school noodzakelijk bij een groter aantal aanmeldingen.

Na aanmelding wordt er vanuit het Augustinianum contact met u opgenomen. Heeft u vragen of opmerkingen, dan u gebruikmaken van hetzelfde e-mailadres.

Voor meer informatie over de AchtPlus-klas kunt u contact opnemen met mevr. Loes Janssen, coördinator: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Ook ouders die meer informatie wensen, kunnen bij haar terecht.


Acht op Aug
Informatieavonden met minilessen

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.augustinianum.nl/