Sinds 1898 - Talent voelt zich thuis! lees meer

Onderwijs en ICT

Leerlingen op het Augustinianum gebruiken, naast boeken en werkschriften, een iPad in de les. De iPad wordt op verschillende manieren ingezet: als instrument om didactisch te verdiepen, verbreden en ondersteunen, als alternatief voor papieren boeken en schriften, als tool om activerende werkvormen in te zetten, voor het geven van feedback etc. etc. De inzet verschilt per vak en per leerjaar. De iPad is uitdrukkelijk bedoeld als middel en vormt geen doel op zich, het vergroot de mogelijkheden van de docent om effectief en aantrekkelijk onderwijs te geven.

De aankoop van een iPad is niet verplicht. Wij vragen ouders dit apparaat op vrijwillige basis aan te schaffen. Er is overigens gekozen voor de iPad omdat deze veel mogelijkheden biedt, stabiel is en een schoolcarrière lang mee kan. Andere devices (laptop, ander merk tablet) zijn niet toegestaan in de les omdat het beheer van applicaties en de controle op het gebruik anders niet te handhaven zijn.

Het is mogelijk om de iPad aan te schaffen via de speciale Augustinianum webshop van Studywise. De apparaten worden hier tegen iets lagere prijzen verkocht dan in de winkel en ook kunt u hier een verzekeringspakket afsluiten. De prijzen zijn afhankelijk van het model en opslagcapaciteit. Leerlingen die in het nieuwe schooljaar starten in klas 1 ontvangen ruim voor de zomervakantie informatie over de aanschaf (via Studywise en de aandachtspunten bij het zelf aanschaffen). Voor meer (technische) informatie kunt u contact opnemen met Evie van Glabbeek, ICT-coördinator (via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).


Afspraken gebruik iPads

De school heeft enkele regels opgesteld met betrekking tot het gebruik van de iPad. Regels over de staat van het apparaat en waar en hoe het gebruikt mag worden.Hoogbegaafdheid
FAQ – iPads in de klas

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.augustinianum.nl/