Sinds 1898 - Talent voelt zich thuis! lees meer

Cambridge English op het Augustinianum

Binnen de Augacademie kan je je opgeven voor een van de Cambridge English courses die de docenten Engels op school verzorgen. De cursussen vinden plaats na de reguliere lessen. Aan elke cursus zijn kosten verbonden. Voor alle jaarlagen zijn er mogelijkheden, die we hieronder op een rijtje hebben gezet.

Om mee te kunnen doen aan Cambridge English, moet je wel aan enkele voorwaarden voldoen.
  • Uiteraard moet je geïnteresseerd zijn in Engels, zodanig dat je extra gemotiveerd bent om tijdens 8e of 9e uren extra lessen volledig in het Engels te volgen. 
  • Daarnaast moet je ook kunnen aantonen dat je in de gewone lessen Engels heel goed mee kan komen. Je cijfer voor Engels moet dan ook minstens een 7,5 zijn.

De volgende Cambridge English courses worden aangeboden:

Voor de brugklassers: Cambridge PET (preliminary English test)

Deze cursus start na de kerstvakantie zodat de leerlingen eerst genoeg tijd hebben gehad om te wennen aan alles op de nieuwe school en zodat ook duidelijk is of de geïnteresseerde leerlingen in aanmerking komen voor het volgen van de extra lessen. De PET cursus wordt tijdens 2x 8e lesuren per week gegeven. Er is plaats voor maximaal 50 leerlingen in 2 groepen.

Voor de tweede klassers: FCE 1( first certificate of English)

Deze cursus start in september en er is plaats voor 40 leerlingen in 2 groepen. Ook deze groepen krijgen 2x in de week les tijdens 8e lesuren. Als je PET al hebt gevolgd, zal je docent PET je adviseren of je aan deze cursus mee kunt gaan doen.
Stroom je bij Cambridge in in het 2e leerjaar zal je docent Engels uit de brugklas dit advies geven. Aan het eind van de cursus doe je een 'pre-exam' zodat duidelijk wordt of je door kunt gaan met FCE 2.

Voor de derde klassers: FCE 2

Deze cursus start in september en er is plaats voor 40 leerlingen in 2 groepen. Ook deze groepen krijgen 2x in de week les tijdens 8e lesuren. Als je FCE1 al hebt gevolgd, zal je docent FCE1 je adviseren of je aan deze cursus mee kunt gaan doen, mede op basis van de 'pre-exam' resultaten en je aanwezigheid en participatie in de lessen FCE1 . Instromen bij Cambridge in FCE2 in het 3e leerjaar is alleen mogelijk als je docent Engels vindt dat je FCE1 zou kunnen overslaan. Ook doe je dan een intake-gesprek en toetsje met de docent FCE 2.

Aan het eind van de cursus doe je een 'in school exam' waarna je een school-certificaat ontvangt.

In het FCE2 cursusjaar maken we in het voorjaar een mooie, culturele reis Edinburgh, de hoofdstad van Scotland, waar alle FCE2 leerlingen aan deel kunnen nemen.

Voor de vierde klassers: CAE1 (Cambridge advanced English)

Deze cursus start in september en er is plaats voor maximaal 30 leerlingen in 1 groep. Ook deze groep krijgt 2x in de week les tijdens 9e lesuren.
Als je FCE al hebt gevolgd, zal je docent FCE je adviseren of je aan deze cursus mee kunt gaan doen, dit gebaseerd op de resultaten van het 'in school exam' wat met minstens 70% gehaald moet zijn. Ook je motivatie en actieve deelname in de lessen FCE zijn criteria om met CAE verder te kunnen gaan.

Stroom je bij Cambridge in in het 4e leerjaar zal je docent Engels uit de derde klas dit advies geven. Bij te veel aanmeldingen zal de docent CAE1 met iedere kandidaat een intake-gesprek en een toelatingstoets doen.

Voor de vijfde klassers: CAE2

Deze cursus start in september en er is plaats voor maximaal 30 leerlingen in 1 groep. Ook deze groep krijgt 2x per week les tijdens 9e lesuren. Het is ter beoordeling van de CAE1 docent of je door kunt stromen naar CAE2. Dit cursusjaar wordt afgesloten met het officiële Cambridge Exam, wat extern wordt afgenomen.

In het CAE2 cursusjaar maken we in het voorjaar een mooie, culturele reis naar Dublin, de hoofdstad van Ierland, waar alle CAE2 leerlingen aan deel kunnen nemen.

Voor geslaagden voor het CAE examen, in het zesde leerjaar: CPE (Cambridge proficiency of English)

Deze cursus, op academisch niveau, is alleen te volgen door de leerlingen die het CAE examen met zeer goed gevolg hebben afgelegd. Zij worden daartoe uitgenodigd door hun docent CAE2.


Heb je vragen over de Cambridge English courses of wil je graag meer weten, neem dan gerust contact op met een van de Cambridge docenten.

AugPop
Delf Scolaire

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.augustinianum.nl/