Sinds 1898 - Talent voelt zich thuis! lees meer

GBO Innovation makers brengt Junior Masterclass tot leven

Afgelopen week zijn tweede- en derdejaars leerlingen, die deelnemen aan Junior Masterclass van het Augustinianum, te gast geweest bij GBO Innovation makers, een internationaal, prijswinnend ontwerpbureau, gevestigd te Helmond. Bedrijfsbezoeken zijn onderdeel van de Junior MasterClass, een halfjaarproject 'onderzoekend leren en leren onderzoeken'. 

De leerlingen werden ontvangen door de heer Op ten Berg, een van de drie oprichters van GBO Innovation makers. Hij vertelde hoe het bedrijf ontstaan is en gaf daarbij het gevoel dat jongensdromen daadwerkelijk uit kunnen komen. Na het winnen van een ontwerpwedstrijd als tiener, is hij gaan werken aan zijn droom: ontwerpen. Na een stage in Japan, is hij met twee studievrienden op een zolderkamertje begonnen met GBO. Dertig jaar is het bedrijf uitgegroeid tot het huidige ontwerpbureau, met 4 locaties. Nog steeds met dezelfde vrienden en nog steeds bezig met zijn passie: ontwerpen.

Onze leerlingen hebben het totale 'product development' proces kunnen volgen; van idee tot in productie nemen en leveren van de producten. Als voorbeeld werd Twickto gegeven. Constructiespeelgoed, vergelijkbaar met Lego en K'nex. Verbazingwekkend hoeveel uitdagingen er overwonnen moeten worden, voordat een product daadwerkelijk in de winkels ligt.

Leerzaam is vooral praten over en denken in uitdagingen en mogelijkheden, in plaats van problemen. Daarmee werden onze leerlingen aan het werk gezet. Brainstormen over het meer leefbaar maken van de eigen schoolomgeving, leverde direct leuke, waardevolle en creatieve ideeën op.
Leerlingen mochten ook direct een pitch houden, presentatievaardigheden zijn per slot van rekening ook onderdeel van de Junior MasterClass, waarna de heer Op ten Berg een prijs uitreikte aan het beste idee van dat moment. Olivier en Jelle mochten dan ook een doos Twickto naar huis meenemen. Een enorme verrassing!

Met dank aan GBO Innovation makers en de heer Op ten Berg in het bijzonder. Een waardevolle, leerzame middag bij een prachtig bedrijf.


...

GBO Innovation Makers | Full service design agency

GBO Innovation makers is an international, award-winning full-service design agency, rooted in product development, based in Helmond, Antwerpen.
Biologie Olympiade 2020: de vlag kan weer uit!
Europese delegatie beleidsmakers bezoekt Augustini...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.augustinianum.nl/