Sinds 1898 - Talent voelt zich thuis! lees meer

Biologie Olympiade 2020: de vlag kan weer uit!

Ook dit jaar deed het Aug mee aan de Nationale Biologie Olympiade. Ditmaal samen met 17.797 leerlingen afkomstig van 473 scholen en voor het eerst in alle categorieën: vwo onderbouw, vwo bovenbouw en havo onderbouw. En ook dit jaar mogen we opnieuw veel leerlingen feliciteren omdat ze tot de topgroep van hun categorie behoren. Daarnaast mogen maar liefst 4 leerlingen (van 2 vwo onderbouw en 2 vwo bovenbouw) door naar de volgende ronde. Diego werd in de eerste ronde de op één na beste leerling van Nederland. In het scholenklassement eindigde het Aug als vierde school van Nederland en bleek daarmee de beste school van Noord-Brabant.

In de categorie vwo onderbouw eindigden maar liefst 7 Aug-leerlingen bij de topgroep. Twee van deze leerlingen, Joost en Diego, behoorden zelfs bij de beste 50 leerlingen en Diego bleek zelfs de op een na beste leerling van Nederland te zijn. Beide leerlingen mogen vrijdag 3 april naar Aeres Hogeschool in Almere om de tweede en voor de onderbouw tevens eindronde mee te maken.

De leerlingen in de categorie havo leverden ook een prima prestatie. In deze categorie deed het Aug dit jaar voor de eerste keer mee. In totaal eindigden maar liefst 6 leerlingen bij de beste 10%. Deze prestatie is met name zo knap omdat alle deelnemende havo-leerlingen van het Aug afkomstig zijn uit klas 2 en het dus op moesten nemen tegen leerlingen uit klas 3.

In de categorie vwo bovenbouw eindigden 9 Aug-leerlingen bij de beste van Nederland. Hiervan zijn 5 leerlingen afkomstig uit V6 en 4 leerlingen uit V5. Twee V5-leerlingen, Koen en Joey, mogen door naar de tweede ronde omdat ze tot de beste 100 leerlingen van Nederland behoren.

Alle leerlingen die bij de topgroep behoren ontvangen begin april een Biologie Olympiade certificaat. Allemaal van harte gefeliciteerd!


...

Nederlandse Biologie Olympiade

Welkom op de website van de Biologie Olympiade en de Biologie Olympiade Junior, de grootste wedstrijden in Nederland voor scholieren van de onderbouw en bovenbouw van het havo en vwo!

Lesotho, 'a life-changing experience' voor leerlin...
GBO Innovation makers brengt Junior Masterclass to...

Related Posts

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.augustinianum.nl/