Sinds 1898 - Talent voelt zich thuis! lees meer

Update Afrika-reis

Hoewel we net over de helft van de reis zijn, zijn we al een wereld aan ervaringen rijker. Donderdag 7 maart hebben de leerlingen een middelbare school bezocht waar meisjes ook kunnen blijven slapen.

Helaas waren er door een lerarenstaking maar weinig leerlingen aanwezig. Echter bracht een bezoek aan de slaapzaal vol kapotte stapelbedjes, dunne versleten matrasjes en gaten in het plafond een ontnuchterende ervaring. Het schoolhoofd dat wel aanwezig was, vertelde dat er drie tot soms vier meisjes in een schoolbank moeten zitten in een klas van 40 leerlingen.

De rest van de dag werd op de 'teaching farm' van de school doorgebracht met een tiental aanwezige leerlingen. Hier zijn naast het werk zeer waardevolle gesprekken gevoerd. De verbazing was bijvoorbeeld immens bij de leerlingen uit Lesotho, dat een van onze vierdejaars nog niet wist wat ze later wil worden. Je zit toch op school met een doel!

In de avond wordt over dit soort ervaringen goed gereflecteerd. Voor het eerst onder het genot van een tropisch bui. Goed voor de bomen die we net geplant hebben. 'Maar,' merkte een van onze leerlingen op, 'wat gebeurt er nu op de slaapzaal met al die gaten in het dak!?'

J. Heuts
Docent aardrijkskunde / begeleider

Lesotho is één van de armste landen ter wereld. Ondanks er wel mogelijkheden zijn om onderwijs te volgen zijn er maar weinig die dit ook daadwerkelijk doen. Kinderen stoppen vaak met school om hun taak als herder, huisvrouw of jager op zich te nemen en om op die manier hun bijdrage te leveren aan het gezin. Bron: https://www.foxtrips.nl/informatieoverlesotho/

Thema-avond Pubers en hun verleidingen
Het Augustinianum bezoekt Afrika

Related Posts

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.augustinianum.nl/