Sinds 1898 - Talent voelt zich thuis! lees meer

Het Augustinianum bezoekt Afrika

Op zaterdag 2 maart vertrokken ze dan: zeventien leerlingen en drie begeleiders van het Augustinianum op weg naar Lesotho, Afrika.

Maatschappelijk relevante reis

Na maandenlange voorbereiding - sponsoring voor de wonderbags (zie Africa's gift), zelf sparen voor de reis, een feest, nog een schoenenactie - was het dan zover. Ouders zwaaiden hun zonen en dochters uit vanaf station Eindhoven en het gezelschap verliet met flink wat koffers de grote hal. In Johannesburg aangekomen, vertrok het gezelschap richting Lesotho. 

De eerste indrukken zijn tot nu toe fantastisch en onze leerlingen ervaren dat hun bijdrage ertoe doet. De schoenen, die in een flink aantal extra koffers zijn meegenomen, zijn gedoneerd aan het lokale maatschappelijk werk fonds.

Daarnaast droegen onze leerlingen en hun begeleiders bij om landdegradatie tegen te gaan, door lokale bewoners te helpen bij beplanting. Het tegengaan van landdegradatie is belangrijk, aangezien de bodem en grond gezond voedsel, gewassen, zoet water, brandhout moeten kunnen blijven produceren.

Tot volgende week donderdag duurt de Afrika ervaring.

...

Landdegradatie is de moeder van de klimaatverandering : Duurzaamnieuws

Landdegradatie is een belangrijke oorzaak van verlies van biodiversiteit en ook van de klimaatverandering zegt de Zuid-Afrikaanse ecoloog Robert Scholes.

Update Afrika-reis
Marc van Dongen nieuwe rector Augustinianum

Related Posts

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.augustinianum.nl/