Sinds 1898 - Talent voelt zich thuis! lees meer

Inzamelactie schoenen voor Lesotho

Tot en met woensdag 27 februari zamelen wij op het Augustinianum schoenen in voor Lesotho. Deze zullen worden meegenomen door de docenten en leerlingen, die op zaterdag 2 maart naar Zuid-Afrika vertrekken, en worden daar verdeeld onder de mensen die ze het hardst nodig hebben.

Alle schoenen zijn welkom, mits heel en niet al te versleten. Zwarte (dames)schoenen en sportschoenen genieten de voorkeur. U kunt ze inleveren in de daarvoor bij de receptie geplaatste 'schoenenbak'.

Naar school gaan....

In Nederland heel vanzelfsprekend, maar in landen als Lesotho nog steeds erg moeilijk, voor met name meisjes. Aan school worden namelijk eisen gesteld. Voor deelname wordt schoolgeld en een uniform mét zwarte schoenen geëist. Laat dit laatste nou net enorm moeilijk zijn: het verkrijgen van zwarte schoenen. Het gevolg is dat veel meisjes op blote voeten de weg naar school afleggen om op school pas schoenen aan te doen. 

Door uw schoenen te doneren, voorzien wij kinderen van schoenen die ze ook tijdens de lange reis naar school aan kunnen doen. De schoenen zullen door de lokale school worden verdeeld. Het personeel weet immers bij welke kinderen de nood het hoogst is. Uw gedoneerde schoenen worden dus niet gratis aan een willekeurig persoon weggegeven. Omdat veel kinderen pas op latere leeftijd naar school gaan (het schoolgeld moet eerst bij elkaar worden gespaard), zijn alle maten schoenen welkom. 

Bij voorbaat heel hartelijk dank voor uw bijdrage!


...

Africa's Gift

Africa's Gift supports largely rural communities in southern Africa (principally Lesotho, South Africa, Tanzania, Zambia, and Malawi) and Uganda, working closely with community members to effect change through the development of practical solutions to clearly identified needs


Lesotho, Zuid-Afrika

In samenwerking met de organisatie Africa's Gift vertrekt het Augustinianum op zaterdag 2 maart met drie docenten en zeventien leerlingen naar Zuid-Afrika, Lesotho. Leerlingen gaan zich onder leiding van Africa's Gift inzetten voor de lokale bevolking. Dit doen ze voornamelijk door 'wonderbags' te introduceren in arme gebieden waar men nog boven vuur kookt.

De wonderbag is een isolerende tas waarin voedsel door kan garen nadat het aan de kook is gebracht. Hierdoor kan de tijd van het koken van harde peulvruchten aanzienlijk worden teruggebracht. De wonderbag zorgt ervoor dat vrouwen minder hout hoeven te kappen, minder rook inademen, minder tijd kwijt zijn met water halen en meer tijd krijgen om zich bijvoorbeeld economisch te ontwikkelen. Zo zijn er meerdere succesverhalen van vrouwen die, nadat ze zijn gaan koken met de wonderbag, de tijd vonden een sieradenwinkeltje op te zetten. Met de winst hieruit kunnen ze het schoolgeld voor hun kinderen betalen, zodat ook zij een betere toekomst tegemoet gaan. Natuurlijk gaan wij ook met onze leerlingen een school bezoeken.

...

Lesotho

Lesotho is een land in Afrika dat geheel wordt omgesloten door Zuid-Afrika. Bij het verwerven van de onafhankelijkheid op 4 oktober 1966 kreeg het toenmalige Basutoland de naam Koninkrijk Lesotho.

Marc van Dongen nieuwe rector Augustinianum
Hitzanger FÄIS geeft mini-optreden in atrium van ...

Related Posts

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.augustinianum.nl/