Sinds 1898 - Talent voelt zich thuis! lees meer

Hitzanger FÄIS geeft mini-optreden in atrium van Augustinianum

Vorige week donderdag bezocht de sympathieke zanger FÄIS, bekend van o.a. de hit "Know You Better" (bereikte de 8ste plaats in de Nederlandse Top 40 in 2018), het Augustinianum voor twee gastlessen aan VWO 4 en een mini-optreden in het atrium. Met dit optreden veranderde FAÏS het sfeervolle atrium in een ware poptempel en bevestigde daarmee het succes van het ontwerp van het nieuwe schoolgebouw. Ook FAÏS zelf was aangenaam verrast, hij complimenteerde het Atrium en gaf aan het gevoel te hebben gehad in een popzaal op te treden.

Fais wordt in 1990 in Rotterdam geboren als Faisal Ben Said. Muziek begint pas een prominente rol te spelen in zijn leven als hij dertien jaar oud is. Op eigen kracht en gebruikmakend van de hulp die anderen hem boden, heeft Fais twee van zijn grote talenten, zingen en songs schrijven, optimaal weten te ontwikkelen.

Het meest in het oog en oor springend resultaat daarvan is natuurlijk wereldhit Hey uit 2016 (inmiddels 100 miljoen streams en acht keer platina). Gevolgd door Used To Have It all (20 miljoen streams) en zijn laatste radio hit Know You Better (14 miljoen streams).

Fais is nu achtentwintig jaar oud en voelt zich een echte citizen of the world. Onttrokken aan het zicht van de publiciteit werkt en schrijft hij - in Los Angeles, in Zweden, in Japan, maar ook in Nederland - samen met de groten der aarde. Met de schrijvers achter Bruno Mars. Met het team achter The Chainsmokers. Met het team van Max Martin en Luis Fonsi, bekend van Despacito. En natuurlijk ook met Afrojack; voor zijn bijdrage aan Another Life van Afrojack & David Guetta feat. Ester Dean ontving Fais onlangs nog een Buma Award. Weinig mensen zullen weten dat Fais de meest recente drie singles schreef van Hiroomi Tosaka, momenteel de grootste ster in Japan. Alle drie schoten linea recta naar nummer één.
Anno 2019 acht Fais de tijd ook rijp om Nederland kennis laten maken met een nog onderbelichte kant van zijn artistieke persoonlijkheid. Die van een geboren performer. Geboren om in de schijnwerpers te staan. Alle reden dus om reikhalzend uit te kijken naar 2019 waarin we Fais van een hele andere kant zullen gaan zien.

Fais geeft namens Buma Music Academy een gastles over songwriting op een kleine selectie van middelbare scholen in Nederland. Buma Music Academy is een online lesprogramma over muziek dat zich inzet voor actueel en vernieuwend muziekonderwijs in het voortgezet onderwijs.


Het atrium 

Het Augustinianum kenmerkt zich door het opnemen van sport, drama en popmuziek in het programma. Met oog op de laatste twee hebben de architecten van het nieuwe schoolgebouw zich laten inspireren tot het huidige atrium, door de architecten Agora genoemd. De agora was een ontmoetingsplaats en een handelslocatie in veel steden in het oude Griekenland. In het Augustinianum dient de agora als een symbool voor ontmoetingen, gelegen in het hart van de school.

...

Augustinianum / architecten|en|en + Studio Leon Thier | ArchDaily

Completed in 2017 in Eindhoven, The Netherlands. Images by BASE Photography. The Augustinianum is known in Eindhoven as a ‘school for smart students’. The ambition of the school is to not just distinguish themselves through...

Inzamelactie schoenen voor Lesotho
Verslag thema-avond OVA mobiele telefoon

Related Posts

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.augustinianum.nl/