Sinds 1898 - Talent voelt zich thuis! lees meer

Nederlands kampioen handboogschieten

Nadat ik hier een vlieg mee van het plafond schoot, wilde ik graag op boogschieten.

door Senna

Ik ben begonnen met handboogschieten nadat mijn moeder mijn eerste boog had gekocht. Dat was een gewone decathlon-boog met pijlen met zuignappen. Nadat ik hier een vlieg mee van het plafond schoot, wilde ik graag op boogschieten en gaf mijn vader mij op voor boogschietlessen. 

Toen ik dat leuk bleek te vinden, kocht hij een echte boog voor mij. Niet heel erg lang nadat ik mijn boog had, ging ik meedoen aan wedstrijden. Mijn eerste wedstrijd was een funwedstrijd op de club. Ongeveer een half jaar na die wedstrijd deed ik al mee aan mijn eerste Nederlands kampioenschap en gek genoeg won ik nog ook! Ik bleek talent te hebben. Later deed ik weer mee in een andere discipline en weer won ik. 

Er was nu inmiddels al een jaar voorbij en ik heb in dat eerste jaar veel succes gehad.

Net voor de regio-competitie en voor de laatste wedstrijd werd mijn boog gestolen. Gelukkig mocht ik een boog lenen bij Ogio en daarmee schoot ik mijn laatste score van de competitie. Helaas kwam ik 8 punten tekort voor de eerste plaats. In mijn tweede jaar heb ik nog een NK binnen gehaald en nog veel andere wedstrijden geschoten.

Afgelopen jaar heb ik me ingeschreven voor de allround-jeugdcup en ben ik ter voorbereiding mee gaan doen in een nieuwe discipline: de veldwedstrijd. Dat bleek erg leuk en leerzaam en ik was weer eerste geworden omdat ik me goed had voorbereid. Vorige week heb ik deze ervaring gebruikt om de veldwedstrijd van de jeugdcup te winnen. Dit weekend heb ik nog een Nederlands kampioenschap gehad en ook weer gewonnen. Dit is mijn vierde NK titel.

Nu benoem ik vooral mijn overwinningen, maar vergis je niet. Ik heb ook genoeg wedstrijden verloren. Ik ga er voorlopig zeker niet mee stoppen. Wat ik graag zou willen bereiken in het boogschieten is om naar de Olympische spelen gaan… ze hebben alleen mijn categorie daar niet. Ze gaan hem waarschijnlijk wel invoeren, dus ik ga er gewoon voor!​

Zomersportdagen
Aug wint de Biologie Olympiade scholencompetitie

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.augustinianum.nl/