Sinds 1898 - Talent voelt zich thuis! lees meer

Aug wint de Biologie Olympiade scholencompetitie

Koen behoort tot de beste 20 deelnemers van Nederland en mocht door naar de finale.

door mevr. Van Eeten, mevr. Verberne en mevr. Paulij

​In 2018 deden weer een groot aantal deelnemers mee aan de Biologie Olympiade: 20.002 leerlingen van 324 scholen. De winnaar van de scholencompetitie is het Augustinanum. Daarnaast behoren maar liefst 12 Aug leerlingen tot de beste 10% van Nederland en mogen vier leerlingen: Samson, Amélie, Karlijn en Koen, meedoen aan de tweede ronde omdat ze tot de beste 100 deelnemers behoren. Na de tweede ronde eindigt Koen bij de beste 20 en mag door naar de finale. Samson wordt eerste reservekandidaat op plaats 21.

Voor het Aug is de biologie olympiade 2018 er een om nooit meer te vergeten. Maar liefst 12 Aug-leerlingen kregen een certificaat omdat ze tot de beste 10% van Nederland behoren en daarnaast mochten Koen van Gent, Samson Bulsink, Amélie Curral en Karlijn Smeulders naar de trainingsdag voor de tweede ronde in Wageningen, omdat ze bij de beste 100 leerlingen behoren.

De tweede toetsronde vond helaas tegelijkertijd plaats met de herkansingsronde van SE2. Helemaal optimaal was dit vanzelfsprekend niet omdat de tweede ronde een behoorlijke leerinspanning vraagt. Maar gelukkig lieten Karlijn, Amélie, Samson en Koen zich hier niet door uit het veld slaan en hebben ze zo goed als mogelijk de examens met de Olympiadetoets gecombineerd.

En uiteindelijk was iedereen blij met een prachtige uitslag. Koen behoort tot de beste 20 deelnemers van Nederland en mocht door naar de finale. Samson wordt de eerste reservekandidaat. Amélie eindigt op plaats 60 en Karlijn op plaats 67 in het eindklassement. En dit bleek nog niet alles te zijn want in het eindklassement van de scholencompetitie eindigt het Aug als beste school.

Zowel Koen als Samson hebben besloten niet mee te gaan doen aan de eindronde want de finale valt samen met het Augustinianum gala. En laten we eerlijk zijn, dat wil je toch echt niet missen?!

Namens drie trotse biologiedocenten:
mevr. Van Eeten, mevr. Verberne en mevr. Paulij

Nederlands kampioen handboogschieten
Onderwijsaanbod

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.augustinianum.nl/