Sinds 1898 - Talent voelt zich thuis! lees meer

Talent voelt zich thuis

De visie op het schooltoneel van het Augustinianum ligt gegrond in de schoolvisie dat elk kind een talent heeft dat door de school moet worden herkend en ontwikkeld. Het credo van de school luidt: 'Talent voelt zich thuis.' Toneel leent zich uitstekend om die kunstzinnige talenten te herkennen en stimuleren. Naast de reguliere dramalessen heeft het Augustinianum buitenlesactiviteiten die een belangrijke aanvulling vormen op wat de leerlingen in de klas leren.

Ter verdieping op de dramalessen kan de leerling gedurende zijn schoolloopbaan bij voldoende affiniteit en motivatie deelnemen aan verschillende toneelprojecten in de Augacademie. Tijdens deze buitenschoolse activiteit werken de leerlingen toe naar een optreden voor school en/of publiek van buitenaf. Afhankelijk van de leeftijd en niveau van de spelers wordt er gewerkt vanuit een (bestaande) tekst, thema of concept. Ook is het mogelijk om als leerling deel te nemen achter de schermen. Leerlingen kunnen zich inschrijven voor de disciplines techniek, decor, kostuum, grime, productie en publiciteit.

Naast de ontwikkeling van de individuele speler staat het plezier om samen met anderen theater te maken voorop. Het schooltoneel brengt niet alleen mensen samen maar ook de verschillende disciplines en talenten die we in huis hebben.

Het schooltoneel biedt de mogelijkheid om de verschillende kunstvakken te integreren, zoals muziek en beeldende vorming. Toneel op het Aug zou een plek moeten zijn waar verhalenvertellers, creatieve geesten, organisatorische en technische talenten, zich kunnen uiten, verdiepen en samen kunnen komen. 

Cas wint het voorrondedictee op De Wilakkers
Schooltoneel Running Blue

Related Posts

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.augustinianum.nl/