Sinds 1898 - Talent voelt zich thuis! lees meer

Leerlingen Augustinianum winnaars Beamline for Schools 2023

Dit jaar hebben vijf leerlingen van het Augustinianum in Eindhoven, Leon Verreijt, Cas van Rossum, Sela Hoeijmans, Tijmen de Graaf en Victor Souljé, onder begeleiding van hun natuurkundedocent, Tim Bouchée, deelgenomen aan de Beamline for Schools competitie.

Uit 379 ingediende voorstellen vanuit 63 verschillende landen is het voorstel van onze leerlingen gekozen als één van de drie winnaars! Als beloning krijgen ze de kans om van 15 tot 28 september 2023 hun eigen ontworpen Multiwire Proporational Chamber, een soort deeltjesdetector, te testen en te verbeteren bij de opstelling van DESY in Hamburg. Ze zullen hierbij (online) samenwerken met de andere twee winnende teams uit Amerika en Pakistan, die hun experimenten zullen uitvoeren bij CERN in Genève.

Beamline for Schools is een internationale natuurkundewedstrijd voor middelbare scholieren, georganiseerd door CERN, de Europese organisatie voor nucleair onderzoek in Genève, Zwitserland, en DESY in Hamburg, Duitsland. Het nodigt teams van middelbare scholieren van over de hele wereld uit om wetenschappelijke experimenten voor te stellen, die ze willen uitvoeren met behulp van een deeltjesversneller.

Het Augustinianum is ontzettend trots op deze prachtige prestatie van haar leerlingen! 

Augustinianum doet mee aan GGD-onderzoek
Nieuw lid oudergeleding Medezeggenschapsraad (MR)

Related Posts

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.augustinianum.nl/