Sinds 1898 - Talent voelt zich thuis! lees meer

Augustinianum tweede in scholencompetitie Biologie Olympiade

Vanaf 2016 doet het Augustinianum elk jaar mee aan de Nederlandse Biologie Olympiade, de grootste wedstrijd in Nederland voor scholieren op het gebied van biologische vraagstukken. Door mee te doen dagen wij onze leerlingen uit om te laten zien hoeveel inzicht en kennis ze hebben over allerlei biologie-onderwerpen. Het Augustinianum won de scholencompetitie in 2018 en 2023. Dit jaar behaalde de school met een tweede plaats opnieuw een prachtige resultaat.

Vlak voor de kerstvakantie in 2023 bogen landelijk 5.811 leerlingen uit de bovenbouw van havo en vwo, afkomstig van 244 middelbare scholen, zich over de voorronde van de Biologie Olympiade.

Dit jaar deden in totaal 28 leerlingen uit vwo 5 en 59 leerlingen vwo 6 van het Augustinianum mee. Samen zorgden deze leerlingen ervoor dat het Augustinianum tweede werd in de scholencompetitie. Iets waar we natuurlijk erg trots op zijn! Verder behoren maar liefst 15 leerlingen individueel tot de beste 10% van alle deelnemers. Zes leerlingen daarvan behoren tot de topgroep, die op haar beurt weer bestaat uit de beste 100 deelnemers. Alle 15 winnaars ontvangen voor hun succesvolle deelname aan de voorronde een oorkonde. Deze worden binnenkort feestelijk uitgereikt.

De leerlingen die behoren tot de topgroep mogen nu mee gaan doen aan de tweede ronde. Hiervoor moeten zij zich wel voorbereiden. Bovendien mogen deze leerlingen meedoen aan een interessante voorbereidingsdag bij de Radboud Universiteit. Daarna maken de leerlingen die door willen gaan een tweede-ronde-toets. Wie daarvan tot de beste 20 behoort mag door naar de derde ronde.

We houden jullie op de hoogte!

De sectie biologie
Uitslag prijsvraag aardrijkskunde
Augustinianum doet mee aan GGD-onderzoek

Related Posts

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.augustinianum.nl/