Sinds 1898 - Talent voelt zich thuis! lees meer

Thema-avond OVA 'De Mobiele Verleiding'

Verdwijnt uw kind onmiddellijk in het gamen op de iPad als hij of zij thuiskomt, en is het soms zelfs lastig om dit te onderbreken voor het avondeten? Lijkt het 'on line leven' soms belangrijker dan het 'echte leven'? Vindt uw kind het lastig om zich in de klas te concentreren, omdat hij of zij steeds afgeleid raakt door een appje of social media? Wat vindt school daar eigenlijk van? Het lijkt wel of ze die telefoon of iPad ineens overal voor nodig hebben. Ze moeten dagelijks Instagram checken, Snapchat bijhouden, muziek luisteren en filmpjes kijken. Maar ook bereikbaar zijn voor hun klasgenoten, aantekeningen appen, naar het rooster kijken, hun cijfer in SOM opzoeken…..

De oudervereniging van het Augustinianum nodigt u samen met school op woensdag 30 oktober 2019 van harte uit op de thema avond "De Mobiele Verleiding". Tijdens deze avond gaat Laurens Veltman van Digital Awareness (www.digitalawareness.nl en www.facebook.com/digitalawarenessNL/) op interactieve wijze op dit vraagstuk in. Vanuit eigen ervaringen en de theorie laat hij zien hoe het komt dat jongeren zichzelf gemakkelijk verliezen in de digitale wereld en waarom het als ouder soms lastig is ze te bereiken. De inhoud wordt medebepaald door aan te sluiten op ervaringen van ouders, dus uw inbreng en vragen zijn zeer welkom! Waar Laurens de deskundige is vanuit de belevingswereld van de jongere en de psychologie, bent u de ervaringsdeskundige als opvoeder en ouder. Door dit samen te laten komen, brengt hij u tot nieuwe inzichten over de digitale wereld en biedt hij praktische ideeën en handvatten om samen met uw zoon/dochter aan de slag te kunnen.

U wordt van harte uitgenodigd om met Laurens, met ons en met elkaar in gesprek te gaan over 'De Mobiele Verleiding'.
Deze avond is speciaal bedoeld voor ouders van leerlingen van de brugklas en de tweede klas.

Datum: woensdag 30 oktober 2019
Locatie: Atrium van het Augustinianum
Tijdstip: 19.30 uur tot 21.30 uur met na afloop gelegenheid tot napraten. Inloop vanaf 19.15 uur.

Wilt u ons, in verband met de praktische kant van de organisatie, laten weten of u aanwezig zult zijn en zo ja, met hoeveel personen?
Klik alstublieft op de onderstaande knop om dit aan ons door te geven.

...

Digital Awareness - HOME

Digital Awareness brengt mensen zelf in controle over digitaal gedrag en gamen.

AugDictee: Maren Stoffels op De Korenbloem
Groot AugDictee met Maren Stoffels

Related Posts

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.augustinianum.nl/