Sinds 1898 - Talent voelt zich thuis! lees meer

Winnaar Groot Dictee Eindhoven

Het was donderdag 8 november een spannende strijd. Wie zou de minste fouten maken in het finaledictee van het Groot Dictee Eindhoven? Een shoot-out was nodig om de uiteindelijke winnaar aan te wijzen: William Staals (49) uit Budel.

Twintig Eindhovenaren die als beste uit de bus kwamen bij de voorronde namen het op tegen twintig bekende Eindhovenaren. Het finaledictee was geschreven door schrijver en columnist Özcan Akyol. Akyol las deze avond zelf het dictee voor met het thema 'Eindhoven de sportiefste'.

Juryvoorzitter Jan Renkema en de jury konden uiteindelijk verkondigen dat er maar liefst twee kandidaten waren die slechts één fout hadden in het dictee van Akyol: William Staals en Marion de Wijs. Dit betekende dat Renkema de shoot-out-zin mocht voorlezen, die tot de uiteindelijke winnaar zou leiden.

De Wijs wist de schade te beperken tot zeven fouten, Staals spande de kroon met vijf. Ook vorig jaar behoorde Staals tot de besten. Maar dit jaar mag hij zich vol trots de winnaar van het Groot Dictee Eindhoven noemen.

Donderdagmiddag had Zenna Sanders van de Geldropse basisschool Beneden Beekloop de finale van het kinderdictee, geschreven door Tosca Menten, gewonnen.

Het Groot Dictee Eindhoven is een gezamenlijk initiatief van het Augustinianum, de Bibliotheek Eindhoven en het Eindhovens Dagblad.


Het Beste Idee 2019
En de winnaar van het Groot AugDictee is….

Related Posts

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.augustinianum.nl/