Sinds 1898 - Talent voelt zich thuis! lees meer

Groot AugDictee 2021

Na een jaar waarin we het Groot AugDictee helaas niet hebben kunnen afronden zoals we dat normaal gesproken doen, gaan we er dit schooljaar weer voor!

Tijdens de Kinderboekenweek organiseert het Augustinianum de voorronde van het Groot AugDictee. We haken ook dit jaar weer aan bij het thema van de Kinderboekenweek: 'Worden wat je wil'. Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind kan worden waar hij van droomt. Tijdens de Kinderboekenweek 2021 kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later.

Anna Woltz!
We hebben dit jaar opnieuw een speciale auteur bereid gevonden om het dictee te schrijven. Anna Woltz, schrijfster van het Kinderboekenweekgeschenk 2019 'Haaientanden', maakt het. Ze is ook bekend door o.a. 'Mijn bijzonder rare week met Tess', 'Honderd uur nacht', 'Gips' en 'Alaska'. Haar boeken zijn bekroond met een Vlag en Wimpel van de Griffeljury, de Nienke van Hichtum-prijs, een Gouden Griffel en een Zilveren Griffel. In december 2018 is er een serie gebaseerd op 'Gips' op televisie geweest.

Hoe het werkt
Het Groot AugDictee kent een voorronde en een finale. Het voorrondedictee, dat basisscholen bij deelname door ons krijgen toegestuurd, wordt tijdens de Kinderboekenweek bij de aangemelde leerlingen van groep 8 afgenomen tussen woensdag 6 oktober en woensdag 13 oktober.

Op basis van de behaalde resultaten wordt bepaald welke leerling deelneemt aan de finale op het Augustinianum. Deze feestelijke bijeenkomst, waar Anna Woltz ook van de partij zal zijn, vindt plaats op woensdag 24 november van 14.00 tot 16.00 uur.

Anna Woltz in de klas
Basisscholen die zich voor 13 september jl. hebben opgegeven, maken kans op de unieke gelegenheid Anna Woltz te mogen ontvangen. Zij leest daar dan op woensdag 13 oktober het voorrondedictee voor. Loting onder deze inzenders bepaalt wie Anna Woltz op school zal mogen verwelkomen.

Weten wie de loting gewonnen heeft en dus Anna Woltz mag ontvangen? Bekijk het hieronder!

Schooltoneel Running Blue
Nieuw lid oudergeleding Medezeggenschapsraad (MR)

Related Posts

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.augustinianum.nl/