Sinds 1898 - Talent voelt zich thuis! lees meer

Vanavond op het Augustinianum: het Groot Dictee Eindhoven, met Özcan Akyol!

Het Augustinianum, de bibliotheek Eindhoven en het Eindhovens Dagblad organiseren voor de tweede keer dit bijzondere evenement: het Groot Dictee Eindhoven. Dit jaar is het thema 'Eindhoven de sportiefste' en is het dictee geschreven door Özcan Akyol.

Het dictee

De opzet van het dictee is gelijk aan die van het Groot Dictee der Nederlandse Taal. De helft van de deelnemers bestaat uit bekende Eindhovenaren uit de sectoren Cultuur, Sport, Onderwijs, Politiek, Business en Media. De andere deelnemers worden geselecteerd uit de inzendingen van de voorronde. Aan die voorronde kan iedere Eindhovenaar deelnemen. De auteur van het finaledictee op 8 november is 'Onze man in Deventer' schrijver en columnist Özcan Akyol.
Hij publiceert van tijd tot tijd in het voetbalblad Hard gras. Daarmee is hij de perfecte schrijver voor de tweede versie van Het Groot Dictee Eindhoven met het thema 'Eindhoven de sportiefste'.


Winnaar vorig jaar

Uit handen van radiopresentator en schrijver Frits Spits nam Bregje den Ambtman-Swinkels haar prijs in ontvangst.


Het Groot Dictee Eindhoven in het Augustinianum, editie 2017. © Jean Pierre Reijnen

Het finaledictee

Vandaag leest Akyol zijn dictee voor aan de finalisten. Onder leiding van juryvoorzitter Jan Renkema, emeritus hoogleraar tekstkwaliteit aan de Universiteit van Tilburg en auteur van de Schrijfwijzer, zal de winnaar die avond bekendgemaakt worden.
De finale vindt plaats om 20.00 uur bij het Augustinianum, Dirk Boutslaan 25 in Eindhoven. Kom ook!

...

Groot Dictee Eindhoven | donderdag 8 november 2018 | Bibliotheek Eindhoven

De Bibliotheek Eindhoven, het Augustinianum en het Eindhovens Dagblad organiseren voor de tweede keer dit bijzondere evenement: het Groot Dictee Eindhoven. Dit...

...

Özcan Akyol schrijft het tweede Groot Dictee Eindhoven

Hij is verliefd op taal, schrijver en columnist Özcan Akyol, maar zelf bedankte hij meermalen voor deelname aan Het Nationaal Dictee. Op het verzoek om het tweede Groot dictee Eindhoven te schrijven, antwoordde hij verrast 'ja'. "Ik vind het moedig dat mensen meedoen".

...

Het tweede Groot Dictee Eindhoven

Voor de tweede keer organiseren Bibliotheek Eindhoven, het Augustinianum en het ED op 8 november de finale van Het Groot Dictee Eindhoven. De ene helft van de deelnemers bestaat uit bekende Eindhovenaren en de andere helft wordt geselecteerd uit de inzendingen van de voorronde.
En de winnaar van het Groot AugDictee is….
Flo in Hip voor Nop

Related Posts

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.augustinianum.nl/