Sinds 1898 - Talent voelt zich thuis! lees meer

Aug door naar de finale van de Biologie Olympiade 2019

Pieter van Boekhold geëindigd bij de beste 20 deelnemers van Nederland

In 2018 werd het Augustinianum de winnaar van de Biologie Olympiade scholencompetitie. Vier leerlingen mochten meedoen aan de tweede ronde en Koen van Gent behoorde tot de beste 20 deelnemers.
Maar ook de Biologie Olympiade van 2019 is er tot op heden één om niet te vergeten.

In 2019 deed het Aug voor de eerste keer mee aan de onderbouwcompetitie. Hieraan doen landelijk voornamelijk derdeklasleerlingen mee. Maar omdat het vak biologie op het Aug niet in de derde wordt gegeven, gingen voornamelijk de tweede klassen de strijd aan. Landelijk deden 10.522 onderbouwleerlingen mee. Hiervan behoorden maar liefst 13 Aug-leerlingen tot de beste 10%, waarvan 12 afkomstig uit de tweede klas! In de bovenbouw streden landelijk 9.584 leerlingen om de eer. Hiervan behoorden 6 Aug-leerlingen tot de beste 10%, waarvan de helft afkomstig uit V5!
Alle winnaars van de eerste ronde ontvingen een oorkonde als beloning voor dit eervolle resultaat.

Maar hier houdt het verhaal nog niet op. Mees Hoefeijzers en Pieter van Boekhold uit V5 bleken in de eerste ronde namelijk te behoren tot de beste 129 leerlingen van Nederland. Helaas konden Mees en Pieter niet deelnemen aan de voorbereidingsdag voor de tweede ronde in Amsterdam en dit betekende dat ze volledig zelfstandig en zonder tips de studiebundel 'Dierendingen' moesten bestuderen. Een pittige bundel, gevolgd door een -zoals de Biologie Olympiade zelf aangaf- 'pittige maar heel interessante toets'.

Inmiddels is bekendgemaakt dat Pieter door mag naar de tweede ronde. Hij behoort hiermee reeds tot de beste 20 van Nederland. Ook Mees leverde een geweldige prestatie; hij kwam hiervoor slechts 1,2 punt tekort. In de week van 31 mei t/m 7 juni komen de 20 finalisten naar Wageningen University & Research voor een grote biologische uitdaging. Aan het einde van deze week is er een prijsuitreiking om te zien welke vier besten als afgevaardigden ons land gaan vertegenwoordigen op de Internationale Biologie Olympiade in Szeged, Hongarije.

In verband met andere verplichtingen, heeft Pieter besloten niet verder gaan in deze Biologie Olympiade. Hij heeft al een fantastische prestatie geleverd en we zijn hier op het Aug supertrots op hem!


...

Acht leerlingen uit regio Eindhoven naar landelijke Biologie Olympiade

Acht leerlingen van middelbare scholen uit de regio gaan naar de Biologie Olympiade. Bij de bovenbouw scoorde Lars Willighagen uit 6 vwo van het Eckartcollege in Eindhoven het hoogste van de Zuidoost-Brabantse toppers. Bij de onderbouw was Ruben van Arkel uit 3 havo van De Berkenschutse uit Heeze zelfs de beste leerling uit zijn categorie.

Verslag thema-avond 'Pubers en hun verleidingen'
Radically Mine! 2019 in het Van Abbemuseum

Related Posts

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.augustinianum.nl/