Sinds 1898 - Talent voelt zich thuis! lees meer

Augustinianum opnieuw beste school bij Biologie Olympiade

Vlak voor de kerstvakantie in 2022 bogen landelijk ruim 5.800 leerlingen uit de bovenbouw van havo en vwo, afkomstig van 226 verschillende scholen, zich over de voorronde van de Biologie Olympiade. Vanaf 2016 doet het Augustinianum elk jaar mee; we dagen daarmee onze leerlingen uit om te laten zien hoeveel inzicht en kennis ze hebben over allerlei biologie-onderwerpen.

Dit jaar deden in totaal 111 leerlingen uit vwo 5 en vwo 6 van het Augustinianum mee. Samen zorgden deze leerlingen ervoor dat het Augustinianum werd uitgeroepen tot de beste school. Iets waar we natuurlijk erg trots op zijn! Verder behoren maar liefst 26 leerlingen individueel tot de beste 10% van alle deelnemers. 12 leerlingen daarvan behoren tot de topgroep, die op haar beurt weer bestaat uit de beste 100 deelnemers. Het Augustinianum was reeds eerder, in 2018, de winnaar van de scholencompetitie. De individuele uitslag van de topgroep is te vinden op https://www.biologieolympiade.nl/  Alle 26 winnaars ontvangen voor hun succesvolle deelname aan de voorronde een oorkonde.

Voor het Augustinianum is de biologie olympiade 2022-2023 er nu al een om nooit meer te vergeten. En dus was er afgelopen maandag taart voor alle klassen uit vwo 6 en vwo 5 met biologie!

De leerlingen die behoren tot de topgroep mogen nu mee gaan doen aan de tweede ronde. Hiervoor moeten zij zich wel voorbereiden. Bovendien mogen deze leerlingen meedoen aan een interessante voorbereidingsdag op bij de Universiteit van Amsterdam, in samenwerking met zaadveredelingsorganisatie SeedValley. Daarna maken de leerlingen een tweede-ronde-toets. Wie daarvan tot de beste 20 behoort mag door naar de derde ronde.

We houden jullie op de hoogte!

De sectie biologie

Aanmelden schooljaar 2024-2025
Spannende finale Groot AugDictee

Related Posts

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.augustinianum.nl/