Sinds 1898 - Talent voelt zich thuis! lees meer

Uitwisseling China

Internationalisering staat op het Augustinianum sterk in de belangstelling. Kennis en begrip van andere landen en culturen zijn essentieel voor de ontwikkeling van onze leerlingen. In het licht hiervan speelt de uitwisseling met China een prominente rol. Jaarlijks doet een groep leerlingen mee aan een uitwisselingsproject met Caihe Middle School Education Group in Hangzhou. Zij krijgen de mogelijkheid om een week lang een leerling uit China op te vangen. Een jaar later brengen zij een tegenbezoek aan hun maatjes, waarbij zij een week bij dezelfde leerling verblijven. Op deze manier beleven zij het dagelijks leven van leeftijdgenoten in China. Leerlingen (en ouders) ervaren deze uitwisseling als een waardevolle verrijking en een onvergetelijke ervaring.

Dit schooljaar staat van 10 t/m 24 april 2019 ons tegenbezoek aan onze partnerschool in Hangzhou gepland. Ons verblijf begint in Beijing, die bekend staat om zijn prachtige en weelderige bezienswaardigheden. Er staan interessante excursies op de planning met o.a. de Chinese Muur, Grote Hal van het Volk, de Verboden Stad, Tiananmen Square en de Lama Tempel. Daarna gaan we een indrukwekkende tour maken via Suzhou en Shanghai richting Hangzhou. Tijdens ons verblijf in Hangzhou logeren wij bij gastgezinnen en volgen we allerlei schoolactiviteiten.


Hangzhou Caihe Middle School
Hangzhou Caihe Middle School was the only demonstration middle school in Hangzhou. It was founded in 1989. Now (2014) it has 60 classes and 2323 students. The school owns a team of good teachers. Among the 195 employees, 182 of them are teachers. The school attaches importance on development in an all-round way and the cultivation of personalities of the students. The school features in its teaching and it gets remarkable achievements.

http://chzxeng.jgedu.net.cn/


De Chinese Muur of Grote Muur is een uit aarde en stenen opgetrokken verdedigingslinie in het noorden van China.

...

Chinese Muur - Wikipedia

De ruim 6.000 kilometer lange muur, die in het Chinees lange muur van 10.000 li heet, moest het Chinees Keizerrijk beschermen tegen vijandelijke nomadische ruitervolkeren

Lesotho
Samenwerking met Stiftsgymnasium te Xanten

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.augustinianum.nl/