Sinds 1898 - Talent voelt zich thuis! lees meer

Samenwerking met Stiftsgymnasium te Xanten

Het Augustinianum heeft al jaren een vast samenwerkingsverband met het Stiftsgymnasium in Xanten. In het verleden heeft het Augustinianum veel internationale projecten gedaan en ook dit jaar hebben we weer een uitwisseling met de school in Xanten. 

Van 8 t/m 12 oktober 2018 komt een aantal leerlingen naar Eindhoven voor een uitwisselingsweek. Hierbij verblijven ze in gastgezinnen bij een aantal van onze tweede klassers. In juni 2019 brengen onze leerlingen een bezoek aan Xanten. De bedoeling is dat zij daar ook in gastgezinnen verblijven. Bij dergelijke uitwisselingen ligt de nadruk op het communiceren in een andere taal (meestal Engels) en het ervaren van andere culturen.


...

St├Ądtisches Stiftsgymnasium Xanten

Door ons onderwijs willen we de gemeenschappelijke, veranderende wereld begrijpelijk maken, introduceren in kritische oordeelsvorming en verantwoorde actie aanmoedigen.
De gotische Sint-Viktordom met de kloosterbibliotheek en het dommuseum in Xanten.

Xanten is een stad aan de zuidoever van de Duitse Niederrhein net over de Duitse grens, ten noordoosten van Eindhoven en ten zuidoosten van Nijmegen. Xanten telt 21 duizend inwoners, ruim 7 duizend minder dan Geldrop.

Uitwisseling China
Rekenbeleid

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.augustinianum.nl/